O le Talafa'asolopito ma le Evolution o Meaafale

O le talafaasolopito o meaafale na amata mai i le amataga o le sosaiete o tagata. Mai le uluai nofoa laau faigofie i nofoalii, laulau ma nofoa o tagata anamua, i le tele o gaosiga ma mamanu faʻaonaponei faʻafouina o le Industrial Revolution, meafale ua atagia ai le atinaʻeina o socio-economic ma suiga faaleaganuu i taimi eseese i le talafaasolopito.

O le Talafa'asolopito ma le Evolution o Meaafale

Fuafuaga Meafale ile Tulaga Aganuu
O le mamanu o meaafale i tulaga fa'aleaganu'u eseese e maua ai le 'ese'ese ma le tulaga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaafale masani a Saina e taulaʻi i le faʻaogaina o fafie ma tufuga matagofie, e atagia mai ai le malamalama i le natura ma le matagofie i le aganuu a Saina; a'o meafale a le fa'amasinoga a Europa e masani ona matagofie ma fa'atauva'a, e atagia ai le fa'auluuluga ma le tulituliloaina o fa'ata'ita'iga a le so'otaga fa'atupu.
O le atina'eina o meaafale fa'aonapo nei
I lalo o le faatosinaga a le lalolagi atoa ma tekinolosi faʻamatalaga, o loʻo faʻaauau pea ona tuliloaina le faʻaogaina o meaafale faʻaonapo nei le tuʻufaʻatasia o mea fou ma galuega. O meaafale fa'aonaponei e taula'i i le fa'afaigofie, fa'atino ma le puipuiga o le si'osi'omaga, ma fa'ailoa le aga'i atu i le fa'avasegaina ma le fa'avasegaina. O loʻo faʻaauau pea ona suʻesuʻeina e le au faʻataʻitaʻiga avanoa fou o meafaitino ma faiga, ma faʻaleleia le faʻatinoga ma le faʻalelei o meaafale e ala i auala faʻatekonolosi.
O le mamanu o meaafale e le gata o se ata o le olaga ma manatu faʻalelei, ae o se vaega taua foi o measina faaleaganuu ma atinaʻe fou. I le tulaga o le lalolagi atoa ma le faʻalauteleina, o le lumanaʻi o meaafale mamanu o le a faʻaauau pea ona tuʻufaʻatasia le tele o aganuʻu e fatu ai galuega sili atu ma sili atu i aso nei.


Taimi meli: Aukuso-18-2024